Пошуковий запит: (<.>A=Паляничка Н$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 23
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Паляничка Н. О. Визначення ступеня гомогенізації при імпульсній гомогенізації молока [Електронний ресурс] / Н. О. Паляничка, О. В. Гвоздєв // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2013. - Вип. 13, т. 7. - С. 102-107. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2013_13_7_15 Мета роботи - визначення ступеня гомогенізації молока за імпульсної гомогенізації.
|
2. |
Паляничка Н. О. Модель подрібнення жирової фази молока при імпульсній гомогенізації [Електронний ресурс] / Н. О. Паляничка // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2014. - Вип. 14, т. 1. - С. 24-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2014_14_1_7 Надано модель подрібнення жирової фази молока у процесі імпульсної гомогенізації.
|
3. |
Паляничка Н.О. Визначення градієнту швидкості потоку молока при імпульсній гомогенізації [Електронний ресурс] / Н.О. Паляничка // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2012. - Вип. 12, т. 4. - С. 56-62. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2012_12_4_9
|
4. |
Паляничка Н. О. Експериментальне обгрунтування параметрів імпульсного гомогенізатора молока [Електронний ресурс] / Н. О. Паляничка, О. В. Гвоздєв // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2011. - Вип. 39(2). - С. 177-181. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2011_39(2)__44
|
5. |
Паляничка Н. О. Визначення шляхів зниження енерговитрат процесу гомогенізації молока [Електронний ресурс] / Н. О. Паляничка // Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету. - 2016. - № 1. - С. 53-56. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vddau_2016_1_11
|
6. |
Паляничка Н. О. Визначення основних параметрів і режимів роботи промислового зразка імпульсного гомогенізатора молока [Електронний ресурс] / Н. О. Паляничка // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2015. - Вип. 15, т. 1. - С. 187-191. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2015_15_1_26 У ході проведеного аналізу встановлено, що промисловий зразок імпульсного гомогенізатора молока має наступні параметри: продуктивність 1800 кг/год, максимальне значення тиску 1,5 МПа, довжина робочої камери 0,5 м, діаметр робочої камери 0,3 м, за потужності 2 кВт.
|
7. |
Дейниченко Г. В. Визначення впливу подачі молока в пульсаційному гомогенізаторі [Електронний ресурс] / Г. В. Дейниченко, К. О. Самойчук, Н. О. Паляничка, Л. В. Левченко // Техніка, енергетика, транспорт АПК. - 2017. - № 3. - С. 12-17. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tetapk_2017_3_4
|
8. |
Паляничка Н. О. Експериментальне визначення якості гомогенізації молока в імпульсному гомогенізаторі [Електронний ресурс] / Н. О. Паляничка // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. - 2016. - Вип. 179. - С. 39-45. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtusg_2016_179_8 Здійснено пошук найбільш достовірного методу оцінки якості гомогенізації та експериментальне визначення середнього діаметра жирових кульок молока після гомогенізації в імпульсному гомогенізаторі. Наведено методику проведення експерименту та мікрофотографії проб молока до та після гомогенізації.
|
9. |
Паляничка Н. О. Експериментальні дослідження впливу основних факторів на ступінь гомогенізації в імпульсному гомогенізаторі [Електронний ресурс] / Н. О. Паляничка, Г. В. Антонова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 21-28. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2016_16_1_6 Мета роботи - визначення впливу основних факторів на ступінь гомогенізації в імпульсному гомогенізаторі. Внаслідок проведеного експериментального дослідження встановлено, що для одержання максимального ступеня гомогенізації Hm = 5 необхідно створити наступні умови: амплітуду коливань поршня-ударника h = 10 - 12 мм, частоту коливань f = 55 - 59 Гц і подачу молока в імпульсному гомогенізаторі Q = 1800 - 2000 кг/год.
|
10. |
Петриченко С. В. Механічне моделювання реологічної поведінки харчових матеріалів [Електронний ресурс] / С. В. Петриченко, В. О. Олексієнко, Н. О. Паляничка // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 29-36. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2016_16_1_7 Виконано класифікацію основних реологічних моделей харчових продуктів з урахуванням їх консистенції та виду дисперсних систем. Запропоновано комбіновані моделі, що описують різноманітні харчові середовища.
|
11. |
Самойчук К. О. Вібраційні гомогенізатори молока [Електронний ресурс] / К. О. Самойчук, Н. О. Паляничка, В. О. Верхоланцева, В. П. Янович // Вібрації в техніці та технологіях. - 2018. - № 1. - С. 77-82. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vvtt_2018_1_13
|
12. |
Паляничка Н. О. Визначення основних залежностей ефективності імпульсної гомогенізації молока [Електронний ресурс] / Н. О. Паляничка, С. В. Петриченко, Г. В. Антонова, Л. В. Левченко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2017. - Вип. 17, т. 1. - С. 105-112. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2017_17_1_18 Мета роботи - визначення основних факторів і залежностей, що впливають на ефективність гомогенізації молока в імпульсному гомогенізаторі. Внаслідок проведеного дослідження встановлено, що основними факторами які впливають на ступінь гомогенізації в імпульсному гомогенізаторі є амплітуда коливання поршня-ударника, частота коливання та подача молока в імпульсний гомогенізатор. Запропонований алгоритм розрахунку в універсальній програмній системі кінцево-елементного аналізу Ansys Workbench і рівняння залежностей ступеня гомогенізації від основних факторів можна використовувати під час інженерних розрахунків.
|
13. |
Петриченко С. В. Спосіб інтенсифікації сушіння макаронних виробів [Електронний ресурс] / С. В. Петриченко, Н. О. Паляничка, В. О. Олексієнко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2017. - Вип. 17, т. 1. - С. 125-131. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2017_17_1_21 Мета роботи - обгрунтування способу інтенсифікації процесу сушіння макаронних виробів за рахунок зниження в об'єкті енергії зв'язку вологи зі складовими компонентами тіста шляхом попередньої термообробки. Внаслідок проведеного дослідження встановлено, що гігротермічна обробка виробів перед сушінням значно скорочує процес зневоднювання, тому що надає можливість застосовувати "жорсткі" режими сушіння без погіршення якості готових макаронних виробів. Аналіз одержаних даних сушіння та його швидкості у процесі гігротермообробки в діапазоні 1 - 5 хв показав, що 2-х хвилинна обробка є оптимальною по показникові загальної тривалості сушіння.
|
14. |
Паляничка Н. О. Аналіз новітніх пристроїв для гомогенізації молока [Електронний ресурс] / Н. О. Паляничка, О. О. Вершков, Г. В. Антонова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2017. - Вип. 17, т. 3. - С. 194-199. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2017_17_3_23 Мета роботи - аналіз новітніх пристроїв для гомогенізації молока та встановлення найбільш ефективних та економічних механізмів для диспергування. Проведений аналіз показав, що на сьогоднішній день є досить багато пристроїв для гомогенізації молока, однак більшість із них не надають можливості отримати достатню ступінь диспергування за мінімальних затрат енергії. Найбільш перспективним на нашу думку є імпульсний гомогенізатор, який надає можливість отримати високу ступінь гомогенізації молока, за досить невеликих затрат енергії.
|
15. |
Паламарчук І. П. Визначення оптимальної геометричної форми отворів поршня-ударника імпульсного гомогенізатора молока [Електронний ресурс] / І. П. Паламарчук, Т. М. Вітенько, Н. О. Паляничка, С. Ф. Буденко, О. О. Вершков // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2018. - Вип. 18, т. 1. - С. 147-152. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2018_18_1_21 Мета роботи - визначення оптимальної геометричної форми оторів поршня-ударника імпульсного гомогенізатора молока, що надасть можливість отримати високу ступінь диспергування. Проведені дослідження та розрахунки показали, що для досягнення максимального градієнта швидкості потоку молока, а, отже, і ступеню диспергування в імпульсному гомогенізаторі необхідно в поршнях-ударниках виконати наскрізні отвори конічної форми. Діаметр отворів і ширина зазору між поршнями-ударниками і робочою камерою в імпульсному гомогенізаторі повинна складати 2 мм.
|
16. |
Самойчук К. О. Використання імпульсного гомогенізатора в молочній промисловості [Електронний ресурс] / К. О. Самойчук, Н. О. Паляничка, В. Г. Циб, Г. В. Антонова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2019. - Вип. 19, т. 2. - С. 12-17. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2019_19_2_4
|
17. |
Самойчук К. О. Експериментальні дослідження параметрів струминного гомогенізатора молока з роздільною подачею вершків щільового типу [Електронний ресурс] / К. О. Самойчук, О. О. Ковальов, Н. О. Паляничка, О. С. Колодій, М. Р. Лебідь // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2019. - Вип. 19, т. 2. - С. 117-129. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2019_19_2_16
|
18. |
Самойчук К. О. Аналітичні дослідження енергетичних показників і параметрів якості струминно-щільового гомогенізатора молока [Електронний ресурс] / К. О. Самойчук, О. О Ковальов, І. В. Борохов, Н. О. Паляничка // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2019. - Вип. 19, т. 1. - С. 3-18. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2019_19_1_3
|
19. |
Паляничка Н. О. Технологічне обладнання для гомогенізації молока [Електронний ресурс] / Н. О. Паляничка // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2019. - Вип. 19, т. 1. - С. 102-109. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2019_19_1_15
|
20. |
Кюрчев С. В. Обгрунтування розробленого обладнання для швидкоскоростного заморожування сільськогосподарської продукції [Електронний ресурс] / С. В. Кюрчев, І. П. Паламарчук, В. О. Верхоланцева, Н. О. Паляничка, Л. М. Кюрчева // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2021. - Вип. 21, т. 1. - С. 11-18. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2021_21_1_4
|
| |