Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (11)Реферативна база даних (18)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Паляничка Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 23
Представлено документи з 1 до 20
...
1.

Паляничка Н. О. 
Визначення ступеня гомогенізації при імпульсній гомогенізації молока [Електронний ресурс] / Н. О. Паляничка, О. В. Гвоздєв // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2013. - Вип. 13, т. 7. - С. 102-107. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2013_13_7_15
Мета роботи - визначення ступеня гомогенізації молока за імпульсної гомогенізації.
Попередній перегляд:   Завантажити - 122.055 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Паляничка Н. О. 
Модель подрібнення жирової фази молока при імпульсній гомогенізації [Електронний ресурс] / Н. О. Паляничка // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2014. - Вип. 14, т. 1. - С. 24-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2014_14_1_7
Надано модель подрібнення жирової фази молока у процесі імпульсної гомогенізації.
Попередній перегляд:   Завантажити - 139.636 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Паляничка Н.О. 
Визначення градієнту швидкості потоку молока при імпульсній гомогенізації [Електронний ресурс] / Н.О. Паляничка // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2012. - Вип. 12, т. 4. - С. 56-62. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2012_12_4_9
Попередній перегляд:   Завантажити - 192.302 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Паляничка Н. О. 
Експериментальне обгрунтування параметрів імпульсного гомогенізатора молока [Електронний ресурс] / Н. О. Паляничка, О. В. Гвоздєв // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2011. - Вип. 39(2). - С. 177-181. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2011_39(2)__44
Попередній перегляд:   Завантажити - 730.087 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Паляничка Н. О. 
Визначення шляхів зниження енерговитрат процесу гомогенізації молока [Електронний ресурс] / Н. О. Паляничка // Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету. - 2016. - № 1. - С. 53-56. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vddau_2016_1_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 865.372 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Паляничка Н. О. 
Визначення основних параметрів і режимів роботи промислового зразка імпульсного гомогенізатора молока [Електронний ресурс] / Н. О. Паляничка // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2015. - Вип. 15, т. 1. - С. 187-191. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2015_15_1_26
У ході проведеного аналізу встановлено, що промисловий зразок імпульсного гомогенізатора молока має наступні параметри: продуктивність 1800 кг/год, максимальне значення тиску 1,5 МПа, довжина робочої камери 0,5 м, діаметр робочої камери 0,3 м, за потужності 2 кВт.
Попередній перегляд:   Завантажити - 382.377 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
7.

Дейниченко Г. В. 
Визначення впливу подачі молока в пульсаційному гомогенізаторі [Електронний ресурс] / Г. В. Дейниченко, К. О. Самойчук, Н. О. Паляничка, Л. В. Левченко // Техніка, енергетика, транспорт АПК. - 2017. - № 3. - С. 12-17. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tetapk_2017_3_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 692.804 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Паляничка Н. О. 
Експериментальне визначення якості гомогенізації молока в імпульсному гомогенізаторі [Електронний ресурс] / Н. О. Паляничка // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. - 2016. - Вип. 179. - С. 39-45. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtusg_2016_179_8
Здійснено пошук найбільш достовірного методу оцінки якості гомогенізації та експериментальне визначення середнього діаметра жирових кульок молока після гомогенізації в імпульсному гомогенізаторі. Наведено методику проведення експерименту та мікрофотографії проб молока до та після гомогенізації.
Попередній перегляд:   Завантажити - 484.029 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
9.

Паляничка Н. О. 
Експериментальні дослідження впливу основних факторів на ступінь гомогенізації в імпульсному гомогенізаторі [Електронний ресурс] / Н. О. Паляничка, Г. В. Антонова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 21-28. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2016_16_1_6
Мета роботи - визначення впливу основних факторів на ступінь гомогенізації в імпульсному гомогенізаторі. Внаслідок проведеного експериментального дослідження встановлено, що для одержання максимального ступеня гомогенізації Hm = 5 необхідно створити наступні умови: амплітуду коливань поршня-ударника h = 10 - 12 мм, частоту коливань f = 55 - 59 Гц і подачу молока в імпульсному гомогенізаторі Q = 1800 - 2000 кг/год.
Попередній перегляд:   Завантажити - 395.827 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
10.

Петриченко С. В. 
Механічне моделювання реологічної поведінки харчових матеріалів [Електронний ресурс] / С. В. Петриченко, В. О. Олексієнко, Н. О. Паляничка // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 29-36. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2016_16_1_7
Виконано класифікацію основних реологічних моделей харчових продуктів з урахуванням їх консистенції та виду дисперсних систем. Запропоновано комбіновані моделі, що описують різноманітні харчові середовища.
Попередній перегляд:   Завантажити - 337.647 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
11.

Самойчук К. О. 
Вібраційні гомогенізатори молока [Електронний ресурс] / К. О. Самойчук, Н. О. Паляничка, В. О. Верхоланцева, В. П. Янович // Вібрації в техніці та технологіях. - 2018. - № 1. - С. 77-82. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vvtt_2018_1_13
Попередній перегляд:   Завантажити - 882.529 Kb    Зміст випуску     Цитування
12.

Паляничка Н. О. 
Визначення основних залежностей ефективності імпульсної гомогенізації молока [Електронний ресурс] / Н. О. Паляничка, С. В. Петриченко, Г. В. Антонова, Л. В. Левченко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2017. - Вип. 17, т. 1. - С. 105-112. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2017_17_1_18
Мета роботи - визначення основних факторів і залежностей, що впливають на ефективність гомогенізації молока в імпульсному гомогенізаторі. Внаслідок проведеного дослідження встановлено, що основними факторами які впливають на ступінь гомогенізації в імпульсному гомогенізаторі є амплітуда коливання поршня-ударника, частота коливання та подача молока в імпульсний гомогенізатор. Запропонований алгоритм розрахунку в універсальній програмній системі кінцево-елементного аналізу Ansys Workbench і рівняння залежностей ступеня гомогенізації від основних факторів можна використовувати під час інженерних розрахунків.
Попередній перегляд:   Завантажити - 414.36 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
13.

Петриченко С. В. 
Спосіб інтенсифікації сушіння макаронних виробів [Електронний ресурс] / С. В. Петриченко, Н. О. Паляничка, В. О. Олексієнко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2017. - Вип. 17, т. 1. - С. 125-131. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2017_17_1_21
Мета роботи - обгрунтування способу інтенсифікації процесу сушіння макаронних виробів за рахунок зниження в об'єкті енергії зв'язку вологи зі складовими компонентами тіста шляхом попередньої термообробки. Внаслідок проведеного дослідження встановлено, що гігротермічна обробка виробів перед сушінням значно скорочує процес зневоднювання, тому що надає можливість застосовувати "жорсткі" режими сушіння без погіршення якості готових макаронних виробів. Аналіз одержаних даних сушіння та його швидкості у процесі гігротермообробки в діапазоні 1 - 5 хв показав, що 2-х хвилинна обробка є оптимальною по показникові загальної тривалості сушіння.
Попередній перегляд:   Завантажити - 352.637 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
14.

Паляничка Н. О. 
Аналіз новітніх пристроїв для гомогенізації молока [Електронний ресурс] / Н. О. Паляничка, О. О. Вершков, Г. В. Антонова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2017. - Вип. 17, т. 3. - С. 194-199. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2017_17_3_23
Мета роботи - аналіз новітніх пристроїв для гомогенізації молока та встановлення найбільш ефективних та економічних механізмів для диспергування. Проведений аналіз показав, що на сьогоднішній день є досить багато пристроїв для гомогенізації молока, однак більшість із них не надають можливості отримати достатню ступінь диспергування за мінімальних затрат енергії. Найбільш перспективним на нашу думку є імпульсний гомогенізатор, який надає можливість отримати високу ступінь гомогенізації молока, за досить невеликих затрат енергії.
Попередній перегляд:   Завантажити - 228.921 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
15.

Паламарчук І. П. 
Визначення оптимальної геометричної форми отворів поршня-ударника імпульсного гомогенізатора молока [Електронний ресурс] / І. П. Паламарчук, Т. М. Вітенько, Н. О. Паляничка, С. Ф. Буденко, О. О. Вершков // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2018. - Вип. 18, т. 1. - С. 147-152. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2018_18_1_21
Мета роботи - визначення оптимальної геометричної форми оторів поршня-ударника імпульсного гомогенізатора молока, що надасть можливість отримати високу ступінь диспергування. Проведені дослідження та розрахунки показали, що для досягнення максимального градієнта швидкості потоку молока, а, отже, і ступеню диспергування в імпульсному гомогенізаторі необхідно в поршнях-ударниках виконати наскрізні отвори конічної форми. Діаметр отворів і ширина зазору між поршнями-ударниками і робочою камерою в імпульсному гомогенізаторі повинна складати 2 мм.
Попередній перегляд:   Завантажити - 517.867 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
16.

Самойчук К. О. 
Використання імпульсного гомогенізатора в молочній промисловості [Електронний ресурс] / К. О. Самойчук, Н. О. Паляничка, В. Г. Циб, Г. В. Антонова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2019. - Вип. 19, т. 2. - С. 12-17. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2019_19_2_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 538.506 Kb    Зміст випуску     Цитування
17.

Самойчук К. О. 
Експериментальні дослідження параметрів струминного гомогенізатора молока з роздільною подачею вершків щільового типу [Електронний ресурс] / К. О. Самойчук, О. О. Ковальов, Н. О. Паляничка, О. С. Колодій, М. Р. Лебідь // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2019. - Вип. 19, т. 2. - С. 117-129. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2019_19_2_16
Попередній перегляд:   Завантажити - 651.417 Kb    Зміст випуску     Цитування
18.

Самойчук К. О. 
Аналітичні дослідження енергетичних показників і параметрів якості струминно-щільового гомогенізатора молока [Електронний ресурс] / К. О. Самойчук, О. О Ковальов, І. В. Борохов, Н. О. Паляничка // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2019. - Вип. 19, т. 1. - С. 3-18. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2019_19_1_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 540.306 Kb    Зміст випуску     Цитування
19.

Паляничка Н. О. 
Технологічне обладнання для гомогенізації молока [Електронний ресурс] / Н. О. Паляничка // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2019. - Вип. 19, т. 1. - С. 102-109. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2019_19_1_15
Попередній перегляд:   Завантажити - 500.335 Kb    Зміст випуску     Цитування
20.

Кюрчев С. В. 
Обгрунтування розробленого обладнання для швидкоскоростного заморожування сільськогосподарської продукції [Електронний ресурс] / С. В. Кюрчев, І. П. Паламарчук, В. О. Верхоланцева, Н. О. Паляничка, Л. М. Кюрчева // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2021. - Вип. 21, т. 1. - С. 11-18. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2021_21_1_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 508.869 Kb    Зміст випуску     Цитування
...
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського